donderdag 21 maart 2019

Pluto in Waterman

Pluto in Waterman
TRANSFORMATIE: Massale omwenteling

Pluto doet er ongeveer 248 jaar over om zijn onregelmatige omloopbaan rond de Zon te voltooien. Wanneer de planeet het dichtst bij de Zon staat, doet hij er slechts twaalf jaar over om door een teken heen te lopen; op z'n verst doet hij er gemiddeld 30 jaar over. Pluto's invloed laat zich collectief gevoelen op een zeer diep niveau in de maatschappij en brengt trauma, transformatie en vernieuwing met betrekking tot het teken waarin de planeet staat. Personen met hun Ascendant in Schorpioen kunnen de invloed op een meer persoonlijke manier in hun leven tot uiting brengen; bij anderen zal het eerder de vorm aannemen van een onderliggende invloed op een hele generatie.

Pluto stond van 1779 tot 1799 in Waterman en zal in dit teken terugkeren van 2024 tot 2044. Dit zijn perioden van sociale omwenteling, waarin de maatschappij op gewelddadige wijze genivelleerd wordt door extreme sociale hervormingen. De massa ontdekt een tot dan toe ongekende macht, met behulp waarvan meedogenloos een einde gemaakt wordt aan privileges en sociale ongelijkheid. Ontwikkelingen in de wetenschap brengen diepe dilemma's. Nieuwe uitvindingen zijn de moeder der destructie, maar bewerkstelligen ook broodnodige vernieuwingen. Radicale nieuwe groepen en extreme minderheden in de samenleving oefenen een disproportioneel grote invloed uit.

Als je deze invloed in je persoonlijke leven manifesteert, ben je je bewust van een aantal ongebruikelijke talenten op onconventionele terreinen, met name op het vlak van de psychologie en new age. Uitzonderlijke omgevingsinvloeden inspireren je ertoe te werken aan hervormingen die in de behoeften van de massa voorzien. Mogelijk ook ben je zeer begaan met het milieu - meer in het bijzonder luchtvervuiling. Je koestert onconventionele en misschien tamelijk extreme opvattingen aangaande familie en gezin. Beroering in verband met je emotionele fundamenten, jeugd of familiekwesties leiden tot diepgaande emotionele veranderingen. Misschien neem je hartstochtelijk deel aan een bepaalde groep, maar je zult er in dit verband niet aan ontkomen je sociaal vervreemd te voelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten