donderdag 21 maart 2019

Pluto in Steenbok

Pluto in Steenbok
TRANSFORMATIE: Nieuwe structurele fundamenten

Pluto doet er ongeveer 248 jaar over om zijn onregelmatige omloopbaan rond de Zon te voltooien. Wanneer de planeet het dichtst bij de Zon staat, doet hij er slechts twaalf jaar over om door een teken heen te lopen; op z'n verst doet hij er gemiddeld 30 jaar over. 
Pluto's invloed laat zich collectief gevoelen op een zeer diep niveau in de maatschappij en brengt trauma, transformatie en vernieuwing met betrekking tot het teken waarin de planeet staat. 
Personen met hun Ascendant in Schorpioen kunnen de invloed op een meer persoonlijke manier in hun leven tot uiting brengen; bij anderen zal het eerder de vorm aannemen van een onderliggende invloed op een hele generatie.

Pluto stond van 1762 tot 1779 in Steenbok en zal in dit teken terugkeren van 2009 tot 2024. Deze perioden gaan gepaard met wereldschokkende transformaties van politieke structuren en de ondergang van oude politieke partijen, die hun nut overleefd hebben. Decadente regimes storten ineen en uit de as verrijzen nieuwe, meedogenloze regimes. In de zakenwereld voltrekken zich talloze omwentelingen; nieuwe bedrijfsstrategieƫn komen in de plaats van de oude economische opvattingen en zakenvoering. Autoriteiten komen ten val.

Als je deze planetaire invloed op een persoonlijke manier uit, zul je gemotiveerd worden door een vurige ambitie om de maatschappij te veranderen. Daardoor raak je verwikkeld in conflicten op leven en dood met de bestaande machten. Niettemin weet je overtuigend te argumenteren ten gunste van institutionele hervormingen. In je leven onderga je op een bepaald moment een drastische transformatie, wanneer je in je loopbaan in een doodlopende straat terecht komt en totaal van koers verandert. Op de weg naar rijping moet je mogelijk een verlies van macht en invloed accepteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten