donderdag 21 maart 2019

Pluto in Stier

Pluto in Stier
TRANSFORMATIE: Transmutatie van de materie

Pluto doet er ongeveer 248 jaar over om zijn onregelmatige omloopbaan rond de Zon te voltooien. Wanneer de planeet het dichtst bij de Zon staat, doet hij er slechts twaalf jaar over om door een teken heen te lopen; op z'n verst doet hij er gemiddeld 30 jaar over. 
Pluto's invloed laat zich collectief gevoelen op een zeer diep niveau in de maatschappij en brengt trauma, transformatie en vernieuwing met betrekking tot het teken waarin de planeet staat. 
Personen met hun Ascendant in Schorpioen kunnen de invloed op een meer persoonlijke manier in hun leven tot uiting brengen; bij anderen zal het eerder de vorm aannemen van een onderliggende invloed op een hele generatie.

Pluto stond voor het laatst van 1853 tot 1884 in Stier en zal in dit teken terugkeren rond het jaar 2098. Collectief gaat dit gepaard met een transformatie van de houding aangaande de exploitatie van de bronnen van de natuur. Er worden tal van nieuwe gebruiksmogelijkheden voor oude materialen en evenzo nieuwe, kunstmatige materialen ontdekt. Deze perioden staan in het teken van ernstige crises, die de wereld van de internationale financiën aan het wankelen brengen en tot nieuwe financiële instellingen leiden. Oorlogen brengen een geweldige materiële vernietiging. De samenleving concentreert zich, mogelijk op een decadente manier, op zintuiglijk genot en luxe, met de nadruk op meer comfort en bevrediging.

Als je deze invloed op een persoonlijke manier kanaliseert, zul je streven naar het stillen van een diepe honger naar zintuiglijke stimulatie op het vlak van de seksualiteit, eten en materieel comfort - vooral in relatie tot je partner. Op een bepaald moment in je leven wordt je gevraagd iets of iemand op te geven waaraan je fanatiek gehecht bent. Door dingen op te geven die al je tijd en energie opslorpen, vind je diepere tevredenheid met de dingen die echt belangrijk voor je zijn. De materiële werkelijkheid zal een overheersende rol in je leven spelen, ten goede of ten kwade. Mogelijk ontdek je nieuwe gebruiksmogelijkheden voor afvalproducten en draagt je steentje bij aan een grotere milieubewustheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten