donderdag 21 maart 2019

Pluto in Schorpioen

Pluto in Schorpioen
TRANSFORMATIE: Corruptie uitzuiveren

Pluto doet er ongeveer 248 jaar over om zijn onregelmatige omloopbaan rond de Zon te voltooien. Wanneer de planeet het dichtst bij de Zon staat, doet hij er slechts twaalf jaar over om door een teken heen te lopen; op z'n verst doet hij er gemiddeld 30 jaar over. 
Pluto's invloed laat zich collectief gevoelen op een zeer diep niveau in de maatschappij en brengt trauma, transformatie en vernieuwing met betrekking tot het teken waarin de planeet staat. 
Personen met hun Ascendant in Schorpioen kunnen de invloed op een meer persoonlijke manier in hun leven tot uiting brengen; bij anderen zal het eerder de vorm aannemen van een onderliggende invloed op een hele generatie.

Pluto stond van 1738 tot 1749 in Schorpioen en opnieuw van 1984 tot 1995. Ten gevolge van de onregelmatigheid van zijn omloopbaan staat Pluto momenteel strikt gezien dichter bij de Zon dan Neptunus. Dit zijn perioden van diepgaande veranderingen in de menselijke conditie, met name op gebieden in verband met de seksualiteit en zekerheid. Op financieel niveau leidt grote beroering tot een reorganisatie van het bankensysteem, terwijl dictator- en maffiafiguren van hun machtige troon worden gestoten. Overal waar de macht rust in de handen van een elitaire of geheime organisatie voltrekt zich een radicale transformatie.

Als je deze invloed op een persoonlijke manier kanaliseert, zul je je uitermate bewust zijn van de macht die in je handen rust en al even alert op enig machtsmisbruik. Je zult geabsorbeerd worden door de aard van je eigen seksualiteit; mogelijk ook kom je in de verleiding om je persoonlijk magnetisme te misbruiken voor zinnelijke bevrediging. Een diepgaande fascinatie of zelfs obsessie met de emotionele beheersing in persoonlijke relaties, en ervaringen dat je deze controle verliest, leiden tot een diepe psychologische transformatie, waarna je iedere vorm van machtsmisbruik afwijst en al je emotionele middelen aanwendt om anderen positief te veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten