donderdag 21 maart 2019

Pluto in Maagd

Pluto in Maagd
TRANSFORMATIE: Transformatie van dienstbaarheid

Pluto doet er ongeveer 248 jaar over om zijn onregelmatige omloopbaan rond de Zon te voltooien. Wanneer de planeet het dichtst bij de Zon staat, doet hij er slechts twaalf jaar over om door een teken heen te lopen; op z'n verst doet hij er gemiddeld 30 jaar over. 
Pluto's invloed laat zich collectief gevoelen op een zeer diep niveau in de maatschappij en brengt trauma, transformatie en vernieuwing met betrekking tot het teken waarin de planeet staat. 
Personen met hun Ascendant in Schorpioen kunnen de invloed op een meer persoonlijke manier in hun leven tot uiting brengen; bij anderen zal het eerder de vorm aannemen van een onderliggende invloed op een hele generatie.

Pluto stond van 1711 tot 1725 in Maagd en opnieuw van 1957 tot 1971. In deze perioden voltrok zich een ingrijpende transformatie in de werkgelegenheid ten gevolge van technologische veranderingen die de traditionele ambachten en beroepen ondermijnden. Industriƫle en agrarische hervormingen leidden tot diepgaande veranderingen in de fabriek en op het land. Sociaal lag er een grotere nadruk op dienstbaarheid en hervorming in de gezondheidssector, met nieuwe ontwikkelingen - en een zeker fanatisme - inzake hygiƫne en reinheid.

Als je deze collectieve invloed op een meer persoonlijke wijze kanaliseert, bezit je wellicht belangstelling voor of aanleg op het vlak van de gezondheid. Je bent je terdege bewust van de wisselwerking tussen lichaam en geest; misschien kamp je persoonlijk met bepaalde klachten als gevolg van deze wisselwerking, of ten gevolge van een overgevoeligheid voor additieven en onzuiverheden in voedsel of andere stoffen waarmee je in je dagelijks leven te maken krijgt. Dagelijkse relaties met vrienden op het werk kunnen verder je ertoe dwingen je op je sociale banden te bezinnen. Door problemen met de arbeidszekerheid of het gevoel op je werk misbruikt te worden kun je van loopbaan of zelfs beroep veranderen. In sociaal dienende functies kun je diepgaande veranderingen in de samenleving tot stand brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten