donderdag 21 maart 2019

Pluto in Leeuw

Pluto in Leeuw
TRANSFORMATIE: Individuele macht

Pluto doet er ongeveer 248 jaar over om zijn onregelmatige omloopbaan rond de Zon te voltooien. Wanneer de planeet het dichtst bij de Zon staat, doet hij er slechts twaalf jaar over om door een teken heen te lopen; op z'n verst doet hij er gemiddeld 30 jaar over. Pluto's invloed laat zich collectief gevoelen op een zeer diep niveau in de maatschappij en brengt trauma, transformatie en vernieuwing met betrekking tot het teken waarin de planeet staat. Personen met hun Ascendant in Schorpioen kunnen de invloed op een meer persoonlijke manier in hun leven tot uiting brengen; bij anderen zal het eerder de vorm aannemen van een onderliggende invloed op een hele generatie.

Pluto stond van 1693 tot 1711 in Leeuw en opnieuw van 1939 tot 1957. Dit waren perioden van machtspolitiek, waarbij charismatische leiders dictatoriale macht uitoefenden. De macht was geconcentreerd in de handen van een elite. Heldenfiguren speelden een belangrijke vormende rol in de nationale psyche. De vermaaksindustrie ontwikkelde zich tot een nieuwe kracht voor het beïnvloeden van de massa, terwijl een nieuwe vrijheid, mogelijk geworden door toegenomen vrije tijd, de nadruk op individuele ontwikkeling en zelfverwerkelijking legde.

Als je deze planetaire invloed op een persoonlijke manier uitleeft, bezit je hoogstwaarschijnlijk een sterk karakter en oefent een charismatische invloed op anderen uit. Je houdt er buitengewoon sterke persoonlijke opvattingen en principes op na, die je op een compromisloze manier uitdraagt. Als geboren leider vind je het vreselijk om gekleineerd te worden door autoriteiten, maar anderzijds kun je zelf beslist ook nogal autocratisch zijn. Een reeks identiteitscrises in de loop van je leven - mogelijk als gevolg van gebeurtenissen in verband met kinderen of liefdesaffaires - leidt tot een radicale koersverandering, aangezien ze je ertoe aanzetten je doelen opnieuw te definiëren en je te bezinnen op je persoonlijke macht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten