donderdag 21 maart 2019

Neptunus in 11e Huis

Neptunus in 11e Huis
TRANSCENDENTIE: Utopia

PRIVÉ:
Je bevindt je op een nooit eindigende zoektocht naar Utopia. Maar vond je het beloofde land, dan zou je gedesillusioneerd zijn. Je koestert dermate hoge idealen aangaande vriendschappen, dat teleurstelling onvermijdelijk is. Het is belangrijk dat je realistisch bent in je sociale verwachtingen - temeer omdat je de voorkeur aan het gezelschap van artistieke of muzikale typen geeft. Hoewel ze op een creatief of spiritueel niveau inspirerend kunnen zijn, is dit soort mensen nauwelijks het type dat veel tijd spendeert aan het cultiveren van de warmte en zekerheid van vriendschappen. De personen die je sociaal hoogacht, brengen iets heel unieks in je leven. 
Bij deze planeetstand is veelal sprake van een ontastbare kwaliteit van transcendentie - zekere magische momenten, waarop je boven jezelf uitgetild wordt en een universele verbondenheid ervaart die alle mensen in eenheid verweeft. Voor het gerichter ontwikkelen van dit soort verrijkende ervaringen heb je wellicht profijt van meditatieve, muzikale of creatieve activiteiten in groepsverband.

WERK:
Het is onwaarschijnlijk dat je genoegen schept in of een gevoel van zekerheid ontleent aan de sociale connecties in verband met je werk. Enerzijds voel je je wellicht sociaal geïsoleerd, anderzijds vind je het moeilijk om de waarden van je collega's te delen en blijft liever op je eentje. Het beste op je plaats zou je zijn in een baan waarin je je sociaal idealisme kunt uitleven. Om je echt vervuld te voelen heb je in je werkomgeving behoefte aan het gezelschap van liefdevolle en creatieve mensen, kunstenaars en musici bijvoorbeeld. Hoewel je iets van een sociale ziener hebt en buitengewoon begaan bent met het lot van degenen die minder fortuinlijk af zijn dan jij, kun je tamelijk onrealistisch zijn wat oplossingen aangaat. Probeer toleranter te zijn ten aanzien van menselijke zwakten - denk om te beginnen alleen al aan jezelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten