donderdag 21 maart 2019

De Ascendant

http://margerey.blogspot.nl/

DE ASCENDANT (ASC)
OF CUSP VAN HET EERSTE HUIS
INCARNATIE

De Ascendant (ASC), of cusp van het eerste huis, is een persoonlijk punt in de horoscoop, dat minstens even belangrijk is als de Zon en de Maan.

Hij staat in de graad van het dierenriemteken dat op het moment van geboorte opkwam aan de oostelijke horizon.

Deze graad verandert gemiddeld om de vier minuten, zodat er gemiddeld om de twee uur een nieuw teken aan de horizon rijst (een teken beslaat dertig graden).
Bepaalde tekens rijzen sneller dan andere, afhankelijk van hoe dicht we ons bij de noord - of zuidpool bevinden:

Op het noordelijk halfrond komen WatermanVissenRam en Stier snel op, op het zuidelijk halfrond de tegenoverliggende tekens LeeuwMaagdWeegschaal en Schorpioen; dit wordt veroorzaakt door de hoek waarin de Aarde om haar as roteert:

De graad van de Ascendant hangt af van de feitelijke geboorteplaats - meer in het bijzonder van de breedtegraad van de geboorteplaats, terwijl de Midhemel afhangt van de lengtegraad.

Aangezien de Ascendant gerelateerd is aan de rotatie van de Aarde om haar as - en niets met de planeten te maken heeft - beschrijft hij hoe het karakter (planetaire invloeden) op een praktische manier wordt gemanifesteerd op Aarde.

Hij specificeert het levenspad of de feitelijke rol van de persoonlijkheid op Aarde. Of anders gezegd, de Ascendant symboliseert de stoffelijke manifestatie van het persoonlijk lot in aardse aangelegenheden.

Als zodanig is hij het meest vitale punt in de horoscoop en houdt nauw verband met de ervaring van de geboorte en de gezondheid van het fysieke lichaam.

Terwijl de Zon onze bewuste identiteit representeert en de Maan ons onbewuste, beschrijft de Ascendant het personage (of de persona) dat we in het grote levenstoneelstuk op de planken zetten.


Klik op het betreffende teken voor een omschrijving van de ascendant:


ASCENDANT IN RAM
RAM
ASCENDANT IN STIER
STIER
ASCENDANT IN TWEELINGEN
TWEELINGEN
ASCENDANT IN KREEFT
KREEFT
ASCENDANT IN LEEUW
LEEUW
ASCENDANT IN MAAGD
MAAGD
ASCENDANT IN WEEGSCHAAL
WEEGSCHAAL
ASCENDANT IN SCHORPIOEN
SCHORPIOEN
ASCENDANT IN BOOGSCHUTTER
BOOGSCHUTTER
ASCENDANT IN STEENBOK
STEENBOK
ASCENDANT IN WATERMAN
WATERMAN
ASCENDANT IN VISSEN
VISSEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten