donderdag 21 maart 2019

Het element Water

http://margerey.blogspot.nl/


Het element Water


WATER
Koud + Vochtig

Watertekens zijn Kreeft (Hoofd), Schorpioen (Vast) en de Vissen (Beweeglijk)
Dit element symboliseert het gevoel, de aandoening. Het geeft de neiging om vanuit gevoelens te denken en te leven.
De watertekens vibreren door inleving. Water is het element van de ziel, het gevoel en het mededogen. Deze mensen zijn erg gevoelig en vaak voelen zij de stemming van de mensen uit hun omgeving aan. Ze houden sterk aan het verleden vast en als ze worden grootgebracht met zelfvertrouwen dan kunnen zij geweldige mensen zijn. Door hun gevoeligheid maken zij zich erg bezorgd om anderen en voelen ze de drang om mensen te helpen die minder goed af zijn dan zij. Hun emoties kunnen het denken erg overheersen.

WATER:
Het zintuig van de smaak is verbonden met het element water. Water wil omlaag vloeien en daarom samentrekken en het symbool is een halve maan.
Het mentale principe is een diep contact, gehechtheid, reactie en weerspiegelen. Lichamelijk uit het zich op het gebied van de smaak, de vloeistoffen, het proeven en de sensualiteit.


BETEKENIS:
Gevoelens en emoties, onbewuste, verbeelding, intuïtie, paranormale begaafdheid, dromen, visualisatie, innerlijke processen, relaties, ontvankelijkheid, reflectie.

EMOTIONELE PRINCIPE:
+ : gehechtheid, pijn
o : plezier
- : gevoelloos


GEZONDHEID:
De Water-typen zijn emotioneel, gevoelig en meevoelend, zodat ze zich snel zorgen maken en vaak achterdocht koesteren. Ze kunnen ook last hebben van angsten of zich dingen inbeelden, zodat ze meer dan de andere typen, aanleg hebben voor psychische aandoeningen.

NB. Voor de duidelijkheid: niemand is alleen maar een watertype, of alleen maar een aardemens. Elk mens bezit bijna altijd alle vier de elementen, en in een horoscoop kun je aflezen welk element het sterkst is benadrukt en daardoor vanzelfsprekender wordt uitgeleefd, en welke elementen meer aandacht zouden behoeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten